در این مقاله در خصوص انواع لایه برداری توضیحاتی ارائه می نماییم. لایه برداری پوست (پیلینگ Peeling) یعنی جداسازی لایه ای از سطح پوست؛ به این شیوه پاکسازی یا لایه برداری پوست گفته می شود. از طریق پیلینگ یک لایه از سلول های مرده پوست که آثاری از لکه های قهوه ای، جوش و جای جوش روی آنها مشاهده می شود، جدا خواهد شد.
از انواع لایه برداری پوست می توان به موارد ذیل شاره نمود.
از انواع لایه برداری پوست می توان لایه برداری شیمیایی را ذکر نمود. لایه برداری شیمیایی پوست به معنی تخریب و جداسازی کنترل شده لایه هایی از پوست به وسیله ترکیبات شیمیایی برای درمان آثار به جا مانده از جوش ها، کک و مک و انواع لکه های پوستی است.
لایه برداری مطابق با میزان آسیب های پوست از یک روز تا دو هفته زمان می برد و پس از دوره لایه برداری و پوسته ریزی، پوست تازه ای جایگزین خواهد شد. عمق لایه برداری به غلظت مواد به کار رفته، تعداد دفعات مصرف و زمانی که روی پوست قرار داده می شود، بستگی دارد.
از این گونه مواد لایه بردار می توان به مواردی نظیر سالسیلیک اسید، اسید لاکتیک، اسید کربولیک (فنل) اسید تری کلرواستیک، رزورسینول و اسیدرتینوئیک اشاره نمود.
لایه برداری لیزری از انواع لایه برداری پوست به شمار می آید. در اکثر مراکز درمانی و کلینیک ها به منظور لایه برداری پوست، از دو نوع لیزر استفاده می شود. این دو نوع لیزر که از انواع لایه برداری پوست به شمار می آیند عبلرتند از لیزر دی اکسید کربن و لیزراربیم یاگ. در این لیزرها از خصوصیت تبخیر آب و نکروز گرمایی آنها برای لایه برداری پوست به کار گرفته می شود.
از انواع لایه برداری پوست می توان لایه برداری مکانیکی را ذکر نمود. در لایه برداری مکانیکی پوست به وسیله ابزار الکترومکانیکی خاصی تراشیده شده که در رفع جای جوش و آکنه اثرات بسیار زیادی دارد.
پوست با انجام هر لایه برداری چند برابر نسبت به قبل به نور خورشید حساسیت پیدا می کند. لذا محافظت از پوست در مقابل نور خورشید اساس مراقبت های بعدی را تشکیل خواهد داد. توصیه می شود از ضد آفتاب های با کیفیت بهتر و قوی تر استفاده کرد و مقدار بیشتری از آن را روی پوست آغشته نمود.
لازم به ذکر است فرد مواقعی که اشعه خورشید دارای بیشترین نفوذ است از منزل خارج نشود. رعایت بهداشت پوست بعد از انجام لایه برداری به خصوص در انواع عمیق تر الزامی می باشد تا از بروز خطر عفونت پوستی جلوگیری شود.