بیماری دیابت شامل دو نوع می باشد؛ یعنی نوع ۱ و نوع ۲
دیابت نوع ۲ بسیار شایع تر است و اکثر افرادی که دیابت در آن ها تشخیص داده می شود مبتلا به نوع ۲ هستند. این نوع بیماری دیابت در افراد سالمند و میانسال مشاهده می شود و با عدم فعالیت جسمانی و اضافه وزن در ارتباط است.
دیابت نوع ۲ در صورتی بروز می کند که بدن مقدار مورد نیاز انسولین را تولید نمی کند و یا از انسولین موجود به شکل مؤثر استفاده نمی کند. (مقاومت به انسولین) نوع جوانان یا نوع ۱ معمولاً در مراحل اولیه زندگی ایجاد می شود و موجب عدم توانایی بدن فرد، در تولید انسولین می گردد.
اشخاص مبتلا به این نوع از بیماری دیابت می بایست برای تنظیم سطح گلوکز (قند) خون خود روزانه، انسولین مصرف نموده و قندخون خود را چک و کنترل نمایند. احتمال سکته ی مغزی یا قلبی در افراد مبتلا به بیماری دیابت ۵۰ درصد بیشتر از افرادی می باشد که دارای قند خون طبیعی هستند. در نتیجه لازم است به کنترل کلسترول خون، فشار خون و سایر عوامل بروز بیماری های قلبی توجه فراوانی داشته باشند.
چنانچه دچار بیماری دیابت هستید، طی نمودن سه گام ضروری موجب کنترل این عارضه می شود. این سه گام عبارتند از:
این آزمایش نشان دهنده این است که در سه ماه اخیر به طور متوسط چه اندازه موفق به کنترل قند خون خود شدهاید. بهترین حالت این است که مقدار این آزمایش از ۷ کمتر باشد. لازم است حداقل هر ۶ ماه یک مرتبه این آزمایش را انجام دهید.
لازم به ذکر است که هر اندازه فشار خونتان بالاتر باشد، پمپاژ خون به درون عروق توسط قلب مشکل تر می شود. توصیه می شود زمان رجوع به پزشک، از وی درخواست کنید تا فشار خون شما را اندازهگیری نماید. در تلاش باشید فشارخونتان را کمتر از ۱۳ و روی ۸ نگه دارید.
کنترل کلسترول بد یا LDL که موجب انسداد عروق شما می گردد، اهمیت بسیاری دارد. توصیه می شود حداقل سالی یک مرتبه آن را اندازه گیری کنید. در تلاش باشید آن را کمتر از ۱۰۰ نگه دارید.