در این مقاله اطلاعاتی در رابطه با بیماری سینوزیت در اختیارتان قرار داده می شود.
سینوزیت به معنای التهاب سینوس ها می باشد که در اثر عفونت های ویروسی، قارچی و یا باکتریایی در افراد بروز می کند. در واقع سینوزیت با تورم بافتی همراه است که سینوس ها را پوشش می دهد.
سینوس
سینوس ها حفره هایی در جمجمه انسان می باشند که در وضعیت نرمال می بایست توخالی باشند و تنها هوا در آن ها وجود داشته باشد. اصلی ترین سینوس ها در استخوان بینی، پیشانی، زیر چشم ها و گونه ها (سینوس های ماگزیلاری) قرار گرفته اند.
باید گفت سینوس ها در صورتیکه میزان مشخصی از مخاط درون آنها وجود داشته باشد، پر از هوا باشند و هیچ اثری از باکتری، میکروب و یا هرگونه عامل خارجی در آنها نباشد، سالم هستند.
عفونت سینوسی می تواند منجر به بروز سردرد یا اعمال فشار در نواحی بینی، چشم و یا در یک سمت سر گردد.
انواع سینوزیت: بیماری سینوزیت به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می شود. باید گفت تفاوت این دو نوع در مدت و شدت علائم و نیز تعداد تکرار آن در طول یک سال می باشد.
سینوزیت حاد
سینوزیت حاد به وضعیتی اطلاق می شود که علائم سینوزیت حداکثر تا چهار هفته ادامه دارند؛ بیشتر از ۳ مرتبه در سال روی نمی دهد و هر بار بیش از ده روز به طول نمی انجامد. سینوزیت حاد غالباً به دلیل رشد بیش از اندازه باکتری ها در محل سینوس ها ایجاد می شود.
سینوزیت مزمن
سینوزیت مزمن در صورتی روی می دهد که علائم سینوزیت بیشتر از سه ماه شخص را درگیر کند؛ بیش از ۴ بار در سال بروز می کند و در خصوص مدت علائم نیز باید گفت معمولاً بیش از ۲۰ روز به طول می انجامد. غالباً باکتری ها و قارچ ها موجب بروز بیماری سینوزیت مزمن می شوند.
از جمله علائم سینوزیت می توان به مواردی نظیر سردرد شدید، تب، دندان درد، درد زیر چشم، گلو درد، آبریزش بینی، بوی بد دهان، سخت شدن تنفس، سرفه، از دست دادن نسبی حس بویایی، احساس کوفتگی، کسالت و خستگی اشاره نمود.