در این مقاله در رابطه با انجام همزمان عمل بینی و ارتودنسی توضیحاتی ارائه می نماییم. توصیه می شود در ابتدا دوره ی درمان ارتودنسی پایان یابد پس از آن جراحی بینی انجام شود. به خصوص اگر فردی نیاز به عمل فک بالایی داشته باشد لازم است این عمل را قبل از جراحی بینی خود انجام دهد، بدین جهت که جراحی فک بالا باعث ایجاد تغییراتی در بینی می شود.
معمولاً ارتودنسی در سنین رشد و به خصوص نوجوانی اثرات بیشتری روی فرم وشکل فک ها خواهد داشت. این در حالی است که ارتودنسی در سنین بزرگسالی، اثر چندانی روی فرم فک ها نمی گذارد.
حال به بحث پیرامون مشکلات زمان عمل بینی و ارتودنسی می پردازیم. اکثر کسانی که مایلند عمل بینی و ارتودنسی را به صورت همزمان انجام دهند، لازم است بدانند که انجام کدام یک بر دیگری ارجحیت دارد. انجام ارتودنسی در واقع امکان دارد اثرات بسیار زیادی روی تعادل بین بینی و لب، موقعیت لب ها و زاویه ی بینی و لب داشته باشد. ارتباط میان فرم نهایی لب و بینی یکی از نکات مهمی است که جراح زیبایی حتماً در نظر می گیرد.
ایجاد تغییرات در فرم لب بعد از اتمام دوره ارتودنسی روی نظر و تصمیم جراح زیبایی بینی شما اثرات بسیاری خواهد داشت. ضمن اینکه ممکن است در زمان انجام کار روی دندان ها و یا تنظیم براکت ها در ارتودنسی، صورت و بینی تحت فشار باشد که این امر موجب گردد بخیه های جراحی بینی شما آسیب ببینند. بنابراین اگر قصد دارید از ایجاد این مشکلات در رابطه با انجام همزمان عمل بینی و ارتودنسی جلوگیری کنید، در آغاز دوره درمان ارتودنسی خود را به پایان رسانده سپس جهت انجام جراحی بینی خود اقدام کنید.
در خصوص نکات انجام عمل بینی و ارتودنسی می توان گفت که اگر دارای فک عقب رفته هستید ابتدا لازم است فک عقب رفته ی خود را اصلاح نموده سپس به فکر انجام جراحی بینی خود باشید. چنانچه دندان های مرتبی دارید و مشکل شما فقط عقب بودن فک پایین می باشد؛ توصیه می شود از پروتز چانه برای رفع این نقص استفاده کنید. شایان توجه است که اگر فک بالای شما دارای نواقصی است، می بایست نسبت به رفع آن اقدام نمایید سپس بعد از طی یک سال بینی خود را جراحی کنید.
از دیگر نکات درباره انجام عمل بینی و ارتودنسی می توان ذکر نمود که اگر فردی دارای مشکل گرفتگی و انحراف بینی باشد بهتر است قبل از انجام ارتودنسی انحراف بینی خود را رفع نماید. امکان دارد گرفتگی بینی روی روند رشد فک اثرات سوئی داشته باشد و تغییراتی در فرم فک پایین و بالا ایجاد کند.
گرفتگی بینی باعث تنفس دهانی می شود و در این وضعیت با گذشت زمان فک پایین به سمت عقب و فک بالا به طرف جلو جابه جا می شود. بدین جهت دندان ها به صورت نامرتب و کج رشد نموده و در یک ردیف به صورت منظم قرار نمی گیرند. در این صورت انجام جراحی بینی نمی تواند زیبایی نواحی تحتانی صورت را ایجاد کند.
لذا توصیه می شود افراد در ابتدا گرفتگی و انحراف بینی خود را برطرف کنند؛ سپس به انجام عمل زیبایی پروتز چانه و جراحی فک به منظور اصلاح عقب رفتگی فک پایین یا ارتودنسی به عنوان تنها راهکار ممکن برای نامرتب بودن دندان ها اقدام نمایند. بنابراین خط لبخند، فاصله ی بینی تا چانه و فرم لب ها نیز اصلاح خواهند شد.