در این مقاله به ارتباط بین فشار خون بالا و بیماری کلیه پرداخته می شود.
تا کنون دلیل ابتلا به فشار خون بالا در اکثر موارد به طور دقیق مشخص نشده است؛ ولی بعضی عوامل خطر مانند افزایش سن، سابقه فامیلی، اضافه وزن، مصرف غذاهای چرب و شور، پیروی از برنامه غذایی ناسالم، مصرف سیگار و نوشابههای الکلی احتمال بروز آن را افزایش می دهند. ابتلا به بعضی بیماری ها نظیر دیابت، بیماری های غدد فوق کلیه و بیماری های مزمن کلیه همچنین استعمال مواد مخدرنیز میتوانند در ایجاد این عارضه مؤثر باشند.
در اکثر موارد این بیماری هیچ علائم خاصی ندارد. برخی اوقات بیماران احساس سردرد دارند و اگر فشار خون خیلی بالا باشد امکان دارد در بینایی دچار مشکلاتی شوند. از جمله عوارض آن می توان به مواردی نظیر بروز بیماری کلیه، بیماری های قلبی، خطر سکته مغزی و اختلالات بینایی اشاره نمود.
در صورتی که کلیه ها دچار آسیب شوند و با گذشت زمان کارایی خود را از دست دهند شخص دچار بیماری مزمن کلیه خواهد شد. در صورتی که کلیهها به مدت حداقل ۳ ماه دچار علائم غیر عادی مانند دفع خون یا پروتئین در ادرار شده باشند و یا زمانی که در عملکرد خود یعنی دفع مواد زائد و آب دچار اختلال شود شخص به بیماری مزمن کلیه مبتلا می باشد.
ارتباط فشار خون بالا و بیماری کلیه : تولید هورمونهای تنظیم فشار خون، برعهده کلیه است. به همین دلیل بیماری کلیه موجب افزایش فشار خون خواهد شد. بالعکس این مسئله نیز امکان دارد روی دهد. فشار خون بالا به رگهای بدن آسیب وارد می کند و خون رسانی به کلیه کاهش پیدا می کند. ضمن اینکه، فشار خون بالا موجب آسیب واحدهای کوچک تصفیه خون (نفرونها) در کلیه نیز می شود. چنانچه شخصی به بیماری مزمن کلیه مبتلا باشد نیز فشار خون بالا موجب تشدید آن میشود. باید گفت فشار خون بالا قابل کنترل است.
ورزش کردن، کاهش وزن، کاهش مصرف قهوه، چایی و نوشابه، رژیم غذایی کم نمک و تغذیه سالم، مصرف میوه ها و سبزیجات، ترک الکل و سیگار و کاهش تنش و استرس به عنوان نخستین اقدامات لازم برای رفع فشار خون توصیه میشوند. در صورتی که با ایجاد تغییرات فوق الذکر در رژیم غذایی و زندگی این عارضه کنترل نشد پزشک داروهای مورد نیاز فرد را تجویز خواهد کرد.
ارتباط درمان فشار خون بالا و بیماری کلیه : کنترل فشارخون تا حد زیادی موجب رفع خطر بیماری مزمن کلیه می شود ولیکن لازم است شما جهت بررسی وضعیت کلیه های خود تحت نظر پزشک معالج خود باشید.