فشار خون پایین
بعضی از افراد به طور طبیعی دارای فشار خون پایین می باشند که با هیچ نشانه ای همراه نیست. با این وجود، اگر فشار خون بیش از اندازه کم باشد، میتواند روی گردش خون در سراسر بدن تأثیر بگذارد و شخص احساس سرگیجه یا ناپایداری کند.

علل پایین بودن فشار خون همواره روشن نیست و امکان دارد با موارد ذیل همراه باشد:
- مشکلات و بیماری های کبدی
- بارداری
- مصرف داروهای بدون نسخه
- مشکلات هورمونی، نظیر تیروئید پرکار (پرکاری تیروئید)، کم کاری غده تیروئید (هیپوتیروئیدیسم)، قند خون پایین (هایپوگلایسمی) و یا دیابت
- نارسایی قلبی
- مصرف بیش از حد داروی فشار خون بالا
- آریتمی قلبی (ضربان نامنظم قلبی)
- اتساع عروق خونی
- گرمازدگی
علائم
از جمله نشانه ها و علائم فشار خون پایین می توان به مواردی نظیر احساس سبکی سر، سرگیجه، تاری دید یا کاهش دید، بی ثباتی، خستگی، ضعف، درد قفسه سینه، گیجی، پوست سرد و رنگ پریده، اشکال در تنفس و غش اشاره نمود.
روش های درمان
نخست ممکن است پزشک شما توصیه کند برای افزایش فشار خون خود این تغییرات ساده را در سبک زندگی خود ایجاد کنید:
- پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین وزن
- رژیم غذایی پر نمک
- مصرف میزان زیادی مایعات غیر الکلی حداقل ۸ لیوان در روز. ممکن است استفاده از نوشیدنی های ورزشی که پتاسیم و سدیم بالایی دارند توصیه شود، به ویژه در طول ورزش و یا در آب و هوای گرم.
- در زمان ایستادن از یک موقعیت نشسته یا درازکش مراقب باشید. جهت بهبود جریان خون، پا و مچ پای خود را چندین مرتبه پیش از ایستادن تکان دهید آنگاه به آرامی بلند شوید.
- جهت پیشگیری از مشکلات فشار خون پایین و کاهش حملات سرگیجه پس از مصرف غذا، توصیه می شود وعده های غذایی خود را کوچک تر و مکرر کنید. بعد از غذا خوردن به استراحت بپردازید. از مصرف داروهای کاهنده ی فشار خون پیش از مصرف غذا پرهیز نمایید.
- ورزش منظم برای بهبود جریان خون
چنانچه این اقدامات از مشکل شما نمی کاهند امکان دارد نیاز به دارو داشته باشید. مصرف به موقع داروهای تجویزی توسط پزشک در رفع فشار خون پایین بسیار اثرگذارند.